ПТТ Београд освојио други Пошта шах куп

ПТТ Београд освојио други Пошта шах куп***Други Пошта шах куп, одигран 24. фебруара у турнирским просторијама ШК ПТТ Београд, у потпуности је оправдао очекивања.
Под покровитељством в. д. директора Поште Србије Зорана Ђорђевића учествовало је 12 екипа са по три играча (из наших секција широм Србије), а најбољи је био тим ПТТ Београд, који је у финалу победио Шабац са 2:1.

Председник клуба Срђан Смиљковић поздравља учеснике


Председник ШК ПТТ Београд Срђан Смиљковић на почетку је поздравио све учеснике: „Иза нас је период великих успеха, јер смо и у мушкој и у женској конкуренцији постали прволигаши и то без изгубљеног меча, чиме смо ушли у историју. Наредни турнир планирамо за крај маја и он ће бити посвећен нашем дугогодишњем члану, председнику и капитену, преминулом Драгану Недељковићу Недељи”.


Турнир је отворила Алиса Марић, прослављени велемајстор, симболично повукавши први потез.

Велемајстор Алиса Марић повукла је први потез на турниру


Такмичење је протекло у другарској атмосфери, уз мало пријатељског „пецкања”. Судио је Горан Шкаре, а играло се у две полуфиналне групе из којих су најбољи ишли у финале. Темпо је био 15 минута по играчу.

Шампионска екипа ПТТ Београд „у акцији”


У драматичном финалу, екипа ПТТ Београд (Драган Марић, Александар Станић и 14-годишњи Андреј Милићевић, најбољи у школи шаха нашег клуба) победила је екипу Шапца, а буквално су секунде одлучиле о победнику.

Одлучујућа партија


Резултати: за прво место ПТТ Београд–Шабац 2:1; за треће место: Београд–Краљево 2,5:0,5; за пето место Зајечар–Крагујевац 2:1; за седмо место: Ниш–Сремска Митровица 2:1; за девето место: Чачак 2–Крушевац 1,5:1,5 (Крушевац је победио због бољих додатних мерила); за једанаесто место: Врање–Чачак 1 3:0.

Капитени три најбоље екипе Драган Милић (Београд), Александар Станић (ПТТ Београд) и Дарко Гавриловић (Шабац) са пехарима


Председник клуба Срђан Смиљковић на крају је уручио пехаре капитенима три најбоља тима, а сви учесници турнира добили су плакете. Дружење је потом настављено уз послужење и добро расположење.

Александар Станић

Фото: Вук Бранковић, Александар Станић