Седница Управног одбора и ванредна Скупштина Шаховског клуба ПТТ Београд

Седница Управног одбора и ванредна Скупштина Шаховског клуба ПТТ Београд***

У понедељак, 10. јула, одржана је седница Управног одбора и ванредна Скупштина Шаховског клуба ПТТ Београд.

На предлог Управног одбора, изабрани су нови чланови Скупштине, којих ће, у складу са изменама Статута, убудуће бити 11. То су: Срђан Смиљковић, (председник), Милица Стојановић, Владан Ђаковачки, Драган Милић, Миша Ковачић, Милан Добријевић, Александар Станић, Горан Шкаре, Немања Недељковић, Љиљана Војиновић и Зоран Кривокућа.

Подносећи извештај о раду у периоду између две седнице Скупштине, Срђан Смиљковић, председник ШК ПТТ Београд, посебно је апострофирао одличну организацију првог Пошта шах купа и друго место које је освојио ШК ПТТ Београд. На три табле за наш клуб играли су Драган Марић, Александар Станић и Зоран Кривокућа.

Председник Смиљковић је још рекао да је Пошта Србије, као спонзор, од клуба тражила две ствари: популаризацију шаха међу радницима Поште и окупљање професионалне, квалитетне екипе, која ће обезбедити пласман у Прву лигу.

„Ово прво смо већ остварили. Формирали смо секције клуба широм Србије и на првом Пошта шах купу окупили 10 екипа из Зајечара, Ниша, Врања, Чачка, Краљева, Крагујевца, Шапца, Сремске Митровице… Мајстор ФИДЕ Горан Шкаре сјајно је судио. Учесници су нам се после јављали, били су презадовољни. Казали су да смо их изванредно дочекали. Сви су добили плакете. Турнир су, у присуству многобројних медија, отворили в. д. генералног директора Поште Зоран Ђорђевић и прослављени српски велемајстор Алиса Марић, која води школу шаха у нашем клубу. Следеће године биће то Меморијал „Драган Недељковић Недеља”. И Шаховски савез Београда жели да организује традиционални турнир посвећен нашем Недељи”, рекао је Смиљковић и осврнуо се на лиге које нас очекују у септембру и октобру. На њима ће се такмичити и мушка и женска екипа. 

„Наш капитен Зоран Мијаиловић је успео да окупи снажан мушки састав. Циљ је познат – да будемо први у Премијер лиги Београда и да се пласирамо у Прву лигу Србије”, закључио је председник Клуба.

Шаховска школа наставља са радом крајем августа, највероватније са прихватљивом чланарином од 1.000 динара месечно. Најталентованији у школи ће добити шансу у сениорском тиму. Од јесени ће можда бити организовани брзопотезни турнири за играче из других клубова.

Александар Станић