Прво место у Премијер лиги Београда освојио Шаховски клуб ПТТ Београд

Прво место у Премијер лиги Београда освојио Шаховски клуб ПТТ Београд***

Шаховски клуб ПТТ Београд освојио је данас прво место у Премијер лиги Београда и пласирао се међу 12 клубова Прве лиге Србије, највишег ранга такмичења у нашој земљи.

Играчи који су остварили овај успех су Зоран Мијаиловић, Горан Тодоровић, Михајло Стојановић, Горан Арсовић, Зоран Арсовић, Александар Станић, Зоран Кривокућа, Ласло Гонда и Сергеј Григоријантс.

Шампионска екипа ШК ПТТ Београд са в. д. директора Поште Србије Зораном Ђорђевићем и председником Шаховског савеза Београда Андријом Јоргићем

Премијер лига Београда је ове године обухватила 12 клубова, са великим бројем високо рангираних играча из Србије и иностранства. Према мишљењу стручне јавности, била је најјача у претходних 20 година.

У веома јакој конкуренцији, Шаховски клуб ПТТ Београд убедљиво је, без пораза, освојио прво место, са значајном предношћу над најближим конкурентима, па ће у Првој лиги Србије следеће године заменити Шаховски клуб Црвена звезда који је испао из елитног такмичења.

Раније ове годинe ШК ПТТ Београд је, уз велику подршку Поште и в. д. директора Зорана Ђорђевића, ревитализовао играње шаха у Предузећу и успоставио интерну шаховску лигу са 10 секција. Формирана је омладинска школа шаха за почетнике, док је у плану њено ширење у радним јединицама широм земље.

Фото: Вук Бранковић