Отворен први „Пошта шах куп“

Отворен први “Пошта шах куп”***

Шаховски клуб ПТТ Београд организовао је данас први „Пошта шах куп” који је отворио в.д. директор Поште Србије Зоран Ђорђевић симболичним повлачењем првог потеза заједно са нашом прослављеном шахисткињом Алисом Марић.

Прве потезе на “Пошта шах купу” повукли су Зоран Ђорђевић и Алиса Марић

„Традиција играња шаха у Пошти Србије постоји готово деведесет година, а шаховски клуб ПТТ Београд у деценијама иза нас остваривао је велике успехе. Данас, када поред нас стоји једно велико име као што је Алиса Марић, која нам је значајно помогла претходних месеци водећи у нашем клубу бесплатну школу шаха за најмлађе, наши планови су још већи. Овај турнир представља први корак, а верујем да ћемо у наредном периоду организовати још шаховских догађаја и турнира, и основати још шаховских секција широм земље“, рекао је Зоран Ђорђевић, в.д. директор Поште Србије.

Алиса Марић поздравила је шахисте запослене у Пошти Србије и пожелела им добре потезе, добре комбинације, борбеност и успешан турнир.

Све учеснике турнира поздравио је и Срђан Смиљковић, председник Шаховског клуба ПТТ Београд и пожелео им пуно спортске среће током такмичења.

Зоран Ђорђевић и Алиса Марић са такмичарима

На Купу су учествовале секције Шаховског клуба ПТТ Београд из радних и подручних јединица Поште Србије – из Зајечара, Ниша, Врања, Краљева, Чачка, Крагујевца, Шапца, Сремске Митровице и Београда. Екипе су наступале на три табле, а време партије је било ограничено на 15 минута по играчу.

Фото: Пошта/Милош Мишков