Седница Управног одбора и ванредна Скупштина Шаховског клуба ПТТ Београд

Седница Управног одбора и ванредна Скупштина ШК ПТТ Београд***

Седница Управног одбора и ванредна Скупштина Шаховског клуба ПТТ Београд одржане су 6. јуна, нажалост без недавно преминулог Драгана Недељковића Недеље, дугогодишњег ослонца, играча, председника, секретара, капитена. Зато је и почела минутом ћутања.

Управни одбор ШК ПТТ Београд

„Није лако без нашег Недеље“, тихо је прокоментарисао председник клуба Срђан Смиљковић, који је и председавао обема седницама и још додао да је све ово припремано уз велику Недељину помоћ.

Смиљковић је представио задатке ШК: „Желимо да клуб вежемо за Пошту и да га ојачамо и у мушкој и у женској конкуренцији. Надамо се да ће се наши шахисти у октобру пласирати у Прву лигу. Полако прелазимо са аматерског на професионални ниво. Наравно, велику захвалност дугујемо директору Поште Зорану Ђорђевићу, који нам је обезбедио значајна средства.“

Капитен екипе шахиста биће Зоран Мијаиловић, интермајстор и шаховски тренер, који је заједно са Недељковићем довео велемајсторе у ШК ПТТ Београд. Остало је да се екипа надогради јаким странцима. И женски тим је комплетиран.

Чланови Скупштине ШК ПТТ Београд

„У недељу ће бити одржан „Пошта шах куп“ са тимовима радника Поште Србије из Београда, Чачка, Краљева, Зајечара, Шапца, Сремске Митровице, Врања, Суботице…. Школа шаха за почетнике коју води наша прослављена шахисткиња Алиса Марић била је бесплатна. Од јесени планирамо другачији концепт. Биће посвећена посебна пажња кадетском и омладинском шаху, како би најбољи били у сениорском тиму. Летња пауза је од 10. јула до 20. августа, кад ће клуб бити у пасивном дежурству“, рекао је председник Смиљковић.

За представника ШК ПТТ Београд у Спортском друштву „Поштар“ изабран је Срђан Смиљковић. Измењен је Статут, како би се клуб одбранио од спољних утицаја. Уведена је функција секретара Клуба, а убудуће неће сви играчи бити чланови Скупштине, већ ће она имати 11 чланова, међу којима ће, из поштовања према вишедеценијском раду Драгана Недељковића, бити његов син Немања. За новог члана Управног одбора клуба изабран је Владан Ђаковачки, Од септембра су планирани редовни брзопотезни и викенд турнири, како би се обогатио живот клуба.

Текст и слике: Александар Станић